Големите звезди на световния футбол се представиха блестящо в първия Мач на мира, който се осъществи с подкрепата на УниКредит и под патронажа на Папа Франциск. Най-голямата европейска банкова група застава зад тази инициатива заради увереността си в силата на междукултурното разбирателство.

Двата отбора - „Pupi", воден от треньора на аржентинския национален отбор Херардо Мартино, и „Scholas", начело с мениджъра на Арсенал Арсен Венгер, завършиха при резултат 6:3. Отборите носят имената на две фондации, на които ще бъдат дарени всички приходи от събитието. „Scholas" е международна образователна мрежа, подкрепяна от Папа Франциск, а „Pupi" подпомага деца в неравностойно положение.

Мачът на мира се игра снощи на легендарния „Стадио Олимпико", като в него взеха участие звезди от миналото и настоящи играчи. Сред тях бяха Диего Марадона, Джанлука Буфон, Самуел Ето'о, Андреа Пирло, Хавиер Дзанети, Роберто Баджо, Алесандро Дел Пиеро, Роналдиньо. На 1 септември се навършиха 75 години от началото на Втората световна война и идеята на футболната среща е да покаже символичната си подкрепа за световен мир. Именно това послание отправи и Папа Франциск към играчите преди началото на мача.

Междукултурното многообразие и уважение са част от корпоративната идентичност и история на УниКредит, която е една от най-големите финансови институции в Европа с над 14 8000 служители, представителство в 50 страни в целия свят и преки банкови дейности в 17 страни на Стария континент. От години УниКредит е и спонсор на най-престижния европейски футболен турнир UEFA Champions League. Българската банка от групата УниКредит Булбанк е най-голямата и силна финансова институция у нас, номер едно по активи, по привлечени депозити от граждани и фирми и по отпуснати кредити.