Каруцар от Писанец с 2.6 промила алкохол блъсна с каруцата английско семейство в неделя през нощта и прати в болницата жена с опасност за живота.
Инцидентът станал в 22.48 часа на няколко километра от Писанец. 41-годишният Кирил Г. се връщал от Цар Калоян, където бил на сбор. Каруцата му била без светлини и светлоотразители, а на всичко отгоре наквасеният Кирил задрямал и останалият без контрол кон влязъл в насрещната лента за движение. В това време по нея идвал ситроен, в който пътувало живеещо в Разград британско семейство. Шофьорът видял талигата в последния момент и нямало как да предотврати удара. При сблъсъка конят издъхнал на място, каруцата се натрошила, а съпругата на шофьора получила охлузвания по тялото и вътрешен кръвоизлив. Тя е откарана в разградската болница и е настанена в интензивно отледение. Без драскотина се отървал единствено почерпеният сборянин.
Пробата за алкохол на англичанина била отрицателна. Кирил обаче щял да счупи дрегера, който отчел 2.6 промила алкохол. Въпреки това писанчанинът се опитал да се стегне и да обясни без да плете езика, че му оставало съвсем малко разстояние до отбивката за напускане на главния път, когато „изневиделица в него се забил лекият автомобил“. На въпроса защо каруцата няма светлоотразители Кирил не успял да даде смислен отговор, а на полицията се наложило да укротява англичанина, който скочил на каруцаря, задето кара пиян и без светлини.
По случая е образувано досъдебно производство.