Претъпкан с торби с боклуци, хартии и стари дрехи апартамент от години тормози жителите на вход „А“ на бл.“Вела Благоева“ в кв.“Възраждане“. Складираните отпадъци в двустайното жилище на осмия етаж са видими дори от отсрещния бл.“Ана Вентура“ и крият риск от зарази, развъждане на хлебарка и мишки, а в топлото време, когато слънце пече неумолимо, може да се стигне и до пожар, сигнализира „Утро“ нашата читателка Севдалина Кинова.
„Редовно правим събрания на входа заради постоянното носене на боклуци. Освен апартамента и мазата е пълна с торби и кашони. Какви ли мерки не сме опитвали да вземем - и предупреждения, и глоби да й налагаме, но няма оправия. След като домоуправителят се върне от командировка, смятаме да потърсим законов път, по който да я изгоним“, заяви пред „Утро“ бившият домоуправител на входа Борис Стефанов.
Виновник за неприятните миризми и тълпите хлебарки, които често се разхождат на осмия етаж и в мазата на входа, се оказа Кичка Върбанова.                    
Жената е на малко над 60 години, не работи и няма семейство. Преди години починали родителите й и мъжът, с когото живеела на семейни начала. Единственият й жив близък бил брат й, който живеел в друг квартал на града. Според част от съседите жената има мания да прибира за всеки случай изхвърлени неща. Кичка всъщност е и чистачката на входа, за което комшиите й плащат и върши задълженията си прилично. Това е и единственият доход на жената. Преди години чистела всичките входове на бл.“Вела Благоева“, но хората били недоволни от работата й и я изгонили. Сдобила се с апартамента още преди 1980 година, тъй като имала къща на терена, на който е построен. Едно време работела като пощальонка, но съседите й нямат нито спомен, нито представа по какъв начин си изкарва прехраната през последните десетилия. Част от тях я определят като жена с неизвестно минало.
Една от най-потърпевшите от прибирницата на боклуци е Върба Масленска, чийто апартамент граничи с този на Кичка.
„Веднъж решихме да отидем на гости и отсъствахме от града около 4-5 дена. Като се прибрахме, вкъщи имаше около 60 мишки - където и да бутнех, изкачаха“, разказва Масленска.
Според жителите на блока ровещата по контейнери жена е адекватна, психично стабилна и разбира какво върши. Не могат обаче да си обяснят защо събира всевъзможни боклуци, тъй като дори не ги издава за вторични суровини. Опитите за разговор с нея почти винаги удряли на камък. Последният скандал се разиграл преди няколко дена, тъй като жената била завзела и общите части в мазата, където натрупала торби с боклуци и стари мебели. Скоро след това обаче изчистила и вече в мазите има едва десетина торби и хвърлени табуретки. Хората разказват обаче, че само допреди дни вонята била нетърпима. Понякога зловонията се усещали из целия блок. Съседите обаче са отчаяни, тъй като опитите им да се справят с положението и с диалог, и с помощ от институциите се оказали неуспешни. Ходили до бившето ХЕИ, обръщали се и към полицията, но никое ведомство не припознавало случая като част от своите компетенции.
Заради караниците в последните седмици Кичка започнала да се крие от своите съседи - често предпочитала да не отваря вратата на дома си и седяла на пейки встрани от входа. „Утро“ също не успя да открие жената и да разговаря с нея.