Днес, 1 септември, официално бе открито 37-ото световвно първенство по тенис за журналисти, което се провежда в к.к. "Албена".

Участниците бяха посрещнати по стар български обичай с хляб и сол и се насладиха на изпълненията на народни танци. Те бяха приветствани от директор "Маркетинг и продажби" на "Албена" Маргита Тодорова, от председателя на ТК "Журналист" Георги Дончев и от президента на Международната асоциация на тенисистите журналисти (AITJ) Боян Будя.

В юбилейната си 45-а година, "Албена" приема за втори път световния шампионат. Първият бе през 2003 г. и тогава оценката на AITJ бе отлична. През 2009 г. домакин на най-престижното тенис състезание за журналисти бе Варна, където националният ни отбор спечели 3-о място в отборното класиране. За всички състезатели е предвидена и разнообразна съпътстваща програма, която ще им даде възможност да се запознаят с най-новите атракции в Албена, забележителностите на Варна и обновения хотел "Интернационал" в Златни пясъци. Общо 14 българи ще играят на първенството. Сред тях личат имената на Тодор Попов, Георги Дончев, Борислав Костурков, Любомир Михайлов, Руслан Йорданов, Христина Балинска, Десислава Кулелиева, Ирина Цонева и др.