„От гола поляна, и то в лош вид, това място се превърна в прекрасна детска градина, сиреч думите са излишни. Да са живи и здрави децата, другото ще го оправим“, заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов по време на откриването на новата детска градина „Снежанка“ в кв.“Дружба 3“. Борисов заедно с директорката на детското заведение Екатерина Иванова и кметът Пламен Стоилов прерязаха лентата на градината. Тържествен водосвет отслужиха отец Иван и отец Янко. На събитието присъстваха кандидатите за народни представители Пламен Нунев, Светлана Ангелова, Десислава Атанасова, Свилен Иванов, Бедрос Пехливанян, Стефко Бурджиев, Андриан Райков и д-р Камен Кожухаров, както и председателят на Общинския съвет Васил Пенчев.
Сградата ще се напълни с 96 нови деца на възраст между 3 и 7 години само след броени дни. Част от тях вчера се включиха в тържествената програма с песен. Детското заведение бе построено с почти 2 милиона лева.
„Това е втората детска градина, която откриваме за един месец, най-вероятно следващия месец ще открием и последната четвърта, заложена в програмата ни“, заяви кметът на Русе Пламен Стоилов и благодари на правителството на ГЕРБ, по чието време бяха отпуснати пари за изграждането на градината.
Борисов заяви, че трябва да се раждат повече деца, да се гледат и възпитават по-добре в по-добри условия, а родителите в това време да работят. „Тази държава без работа не може да се оправи. Само с помощи няма да стане, момчета и момичета“, категоричен бе лидерът на ГЕРБ. Той пристигна в Русе заедно с микробуса на известната журналистка Диана Найденова, която ще води рубриката „Карай направо“ от 6 септември в предаването „Събуди се“ по Нова ТВ. Нейни гости ще бъдат лидерите на големите политически партии, които ще отговарят на въпросите й в нетипичната обстановка на микробуса. Пръв ще бъде именно Борисов и затова Найденова кръстосва страната заедно с него.
Специален подарък за Борисов бе подготвил отец Иван, който разровил семейните си архиви и видял снимка от 2001 година, на която Симеон Сакскобургготски му целува ръка. „До него обаче има един човек. Познайте кой“, попита риторично отчето, а Борисов прие снимката с думите „От 2001 година до днес пак си откриваме с тебе“.
След като разгледа и отвътре детското заведение, Борисов се запъти към откритата преди няколко седмици детска градина в „Чародейка“, на чието рязане на лентичката не успя да присъства.