„Няма такива улици никъде! Виждат се камъните от настилката от началото на миналия век. Някои улици са абсолютно непроходими с кола. Селото е оживено и всички хора си плащат данъците и налозите, а инфраструктурата му е като след апокалипсис“. Така описва състоянието на част от улиците в Красен нашата читателка Елена Иванова, която се обърна към „Утро“ с надежда за съдействие жителите на Красен да усетят реално, че живеят в 21 век.
Желанието на Иванова да види улиците в приличен и най-вече проходим вид се превръща в истинска сага. Тя два пъти е сигнализира и търсила съдействие от Община Иваново, откъдето обаче не получила никакъв отговор на въпроса дали ще бъдат асфалтирани разрушените улици. Обърнала се и към областния управител Стефко Бурджиев, който веднага разпоредил Общината да отговори на питанията на Иванова. В крайна сметка получила разочароващ отговор - посочените улици не влизали в плана за асфалтиране, но при първа възможност щели да се заделят средства за тази цел.
Асфалтирането на пътищата в селата се осъществява с техни собствени средства, които идват от данъци, продажби на недвижимо имущество и други приходи, каза за „Утро“ кметът на Иваново Георги Миланов. От републиканския бюджет се отпускат пари за поддръжка само на общинската пътна мрежа, в чиито граници не попадат селските улици. Освен това общината няма право да кандидатства по европейски програми за асфалтиране на пътища в населени места, където няма напълно изградена подземна инфраструктура за водоснабдяване и канализация, обясни Миланов. Така кръгът от възможни средства за подобен ремонт се стеснява много. Въпреки това кметът на Иваново каза, че ще направи каквото може за бъдещо подобряване на състоянието на улиците в Красен.