Първи регистрирахме листата си в Русе, без хора да чакат предварително ред както в София, заяви на излизане от Районната избирателна комисия водачът на листата на ГЕРБ Пламен Нунев. Вчера той, заедно с поставената на второ място Светлана Ангелова, петият в листата Стефко Бурджиев и дебютантката в парламентарната надпревата, поставената на 13-то място Наталия Кръстева, успешно се регистрираха за предсрочния вот на 5 октомври.
Листата ни е от достойни хора с качества, квалификация и капацитет. Тя представлява широка палитра от хора от всички сектори. Средната възраст на кандидатите за депутати е 43 години. Новите имена са Наталия Кръстева и поставеният на 10-о място 26-годишен активист на младежката структура на ГЕРБ Павел Цветков, заяви Нунев. Той призова останалите партии съвместно да работят за висока избирателна активност.
Представената като сериозен кадър в социалната сфера Светлана Ангелова заяви, че е уверена в пълната изборна победа и бе категорична, че ГЕРБ ще води позитивна кампания.
Мотото ни е „Стабилна България. Време е“. Приоритетът ни е да стабилизираме страната във всяко отношение, както и да върнем доверието в европейските институции, обясни доскорошната депутатка.
Големият проблем е скъсаната връзка между местната власт, министър-председателя и тези, които са отговорни да ликвидират бедствията, заяви специалистът в сферата на бедствията и авариите и бивш областен управител Стефко Бурджиев. Той бе на мнение, че трябва сериозно да се работи върху ранното предупреждение и оповестяване на природни стихии.
Юристката Наталия Кръстева заяви, че за нея е голямо предизвикателство участието й за първи път в парламентарни избори. Тя сподели, че иска да работи за промени в законодателството, за да бъдат законите по-малко, но по-полезни за гражданите.