30-годишнината от обявяването си за град Борово празнува с десетки събития под патронажа на кмета Георги Георгиев. По същия повод ще има и тържествена сесия на местния Общински съвет.
Празничната поредица започна на 28 август с почетна обиколка с велосипеди из градчето и празнична трапеза. В следващите дни предстоят изяви на самодейния театър към читалище „Христо Ботев 1928“ и Общинската организация на пенсионерските клубове, концерти във Волово и Брестовица, празник на ябълката в Екзарх Йосиф, панаир и Ден на социалните услуги с изложба на предмети и сувенири, измайсторени от хората, ползващи тези услуги.
Сред атрактивните събития се открояват спортният празник „Среща на поколенията“, в който в различни видове спорт ще се включат малки и големи, детско шоу „Индианско парти“, тържествен концерт с участието на старозагорския фолклорен ансамбъл „Загоре“, заря и дискотека под звездите.
На 6 септември на площада е планирано Стънт шоу с демонстрации с мотори. На следващия ден се очаква кулминацията на празненствата, когато ще се проведе „Трабант фест“ със състезания и демонстрации на емблематичните немски возила. На 7 септември е финалният концерт на победителите от седмото издание на Фолклорния фестивал „От Дунав до Балкана“.
Честванията ще продължат и през следващите седмици. До края на септември ще се проведе Празник на рибата и ще се открие еко пътека в Батин. През октомври в Горно Абланово ще бъде представена книгата „Горно Абланово“ на Тодор Билчев и Йорданка Ватева, а през ноември - сборникът „Борови иглици“ с поезия на боровчани.