Футболистите на „Дунав“ ще посрещнат днес в изтеглен мач за първенството на Североизточната „В“ група тима на „Кубрат“. Двубоят на Градския стадион ще започне в 18 часа. Срещата ще бъде ръководена от варненска съдийска бригада начело с елитния арбитър Радослав Станев.
В случая се заформя интрига като за малко дерби, тъй като и дунавци, и кубратчани са с пълен актив след първите 2 кръга. Разликата е, че русенските футболисти държат върха с убедителна голова разлика 10:0, а съотношението при техните съперници е доста по-скромно - 2:0.
В „Дунав“ няма контузени и наказани футболисти. Единственият здравословен проблем и при третия вратар Кристиян Дончев, който си пати от летен грип.
Гостите не бива да бъдат подценявани по никакъв начин, призова футболистите си старши треньорът на русенския отбор Веселин Великов. Той очаква, че хората от офанзивата ще свършат работата си и че отборът ще зарадва феновете си с добра игра и изразителна победа.
Междувременно много от привържениците на „Дунав“ се обадиха по телефона в „Утро“, за да питат кога ще се състои планираната контрола срещу ЦСКА в Русе.
По наша информация изпълнителният директор на русенския клуб Теодор Георгиев е разговарял отново с колегата си при „армейците“ Александър Тодоров. Уверенията на „червените“ били, че държат твърдо на такава проверка и че тя ще се проведе при следващата пауза в шампионата на „А“ група. Датата ще бъде уточнена допълнително.