Рокери от различни градове в страната събират по инициатива на събратята си от Русе подписка за забрана на движение на тежкотоварни камиони през почивните дни. Това съобщи президентът на русенския мотоклуб „The Thunders MC“ Пламен Младенов.
В подписката, която ще бъде изпратена до всички ангажирани с темата институции след сформирането на ново правителство, се настоява за изграждане на паркинги, където да изчакват камионите, както и за подобряване на пътната инфраструктура.
„Много са нередностите по пътищата. Искаме да се обърне голямо внимание на маркировката и на знаците, тъй като част от тях объркват шофьорите“, обясни Данаил Дончев от русенския рокерски клуб.
Мотоциклетистите ще търсят подкрепа и от бъдещите русенски депутати в 43-ото Народно събрание.
Вчера на гробищния парк „Басарбово“ рокерите отбелязаха с панихида 40 дни от смъртта на техния събрат Ивайло Андреев, който загина край Бяла, попаднал в капана на изпреварващи се тирове. След нелепата му смърт сред мотористите в цялата страна се надигна вълна от възмущение, а пътят Русе-Бяла вече бе блокиран два пъти преди снощното принудително спиране на движението на товарни автомобили, започнало точно в 19.05 часа.
Над 60 рокери от трите русенски клуба „The Thunders“, „Lowlanders“ и „Щуките“ затвориха двете страни на пътя за и от Бяла в района на бензиностанциите под хижа „Приста“. Към тях се присъединиха мотористи от Разград, Шумен и Добрич. Два полицейски автомобила спираха тировете, останалите автомобили преминаваха с ниска скорост. По същото време варненски мотоклуб е започнал спиране на тировете по магистрала „Хемус“ край Варна, съобщи президентът на „The Thunders MC“ Пламен Младенов.
След организирането на първите два протеста никоя институция не ни потърси, затова правим трети. Ще продължим с блокадите през седмица, докато исканията ни бъдат чути, предупреди Младенов.