Гласовити фенове на „Стяуа“ превзеха вчера Дунав мост на път към София, където румънският гранд снощи игра мач реванш за влизане в групите на Шампионската лига срещу „Лудогорец“ /Разград/. Пълните с румънци автобуси бяха посрещнати от служители на Жандармерията от цялата страна, както и от униформени от столичната Охранителна полиция. Най-рисковите возила със „зрънцата“ от агитката на северните съседи поеха към София под конвой на българската полиция. Отделно се забелязваха леки автомобили с румънска регистрация.
„Лопта, лопта, „Стяуа“ /“Топка, топка, „Стяуа“/, скандираха наслизалите на Дунав мост фенове на „стелистите“. След като се снимаха на наша територия със знамена в ръце и разпяваха песните си, гостите препълниха кошчетата за отпадъци с празни пластмасови бирени бутилки, а някои от тях не се посвениха да се облекчат в тревните площи наоколо.
Според официалната информация „Стяуа“ имаше право на 900 билета за мача на националния стадион „Васил Левски“. Техни представители заявиха, че са купили 700, като 200 от талоните били предоставени на фенове на ЦСКА. Румънците се надявали, че привържениците на „червените“ ще викат за техния отбор покрай добрите отколешни взаимоотношения между „армейските“ фенклубове в София и Букурещ.