Кметството в Мартен е под ключ. В него няма жива душа и няма служител, който да работи с гражданите. Все едно бомба е паднала. Възмутени сме и бесни от тези своеволия, сигнализира „Утро“ жителка на Мартен, която предпочете да не разкрива самоличността си, за да не си навлече проблеми.
Жената искала да си извади удостоверение за наследници и около час вчера сутринта чакала пред сградата на кметството с надеждата, че рано или късно ще се появи чиновник. Това обаче така и не станало. От служители в читалището срещу кметството научила, че не е единствената, която в последните дни е изпадала в подобна ситуация и редовно хора чакали да се появи някой, който да им обърне внимание. Свързала се по телефона със специалист, който работи в кметството, и той я посъветвал да подаде заявка, с която да си резервира среща със служител, за да й се свърши работа.
„В кметството работят трима служители, като двама от тях са в отпуска. Няма достатъчно хора в администрацията, затова се налага един специалист да върши различни ангажименти, да пътува и до Русе, за да се обработват документи в институциите. Служителите работят и в извънработно време, връщам ги дори от отпуска. Аз самият не съм излизал във ваканция и върша всевъзможни задачи. Категорично обаче заявявам, че кметството не е било заключено и винаги има поне по един човек на работа“, заяви за „Утро“ кметът на Мартен Димо Тонев. И допълни, че в градчето живеят 6000 души, които трябва да се обслужват от трима специалисти, докато в администрацията в 10 пъти по-малки населени места също работели по трима души. Тонев веднага изрази готовност да помогне на възмутената си съгражданка и „Утро“ свърза двете страни. След наша намеса се оказа, че кметството ще бъде отворено, а жената вече дори има уредена среща и най-вероятно днес ще може да подаде документи за издаване на необходимото й удостоверение