Познат с многократните си присъди в Плевенско крадец решил да смени съдебния район и се насочил към обири в Русенска област. С.М. лежал в затвора и след като излязъл, запял старата песен на нов глас. Дори си намерил и сподвижник - непълнолетният М.В., който имал афинитет към криминални прояви и дружки с престъпно минало.
Двамата се натоварили във форд с плевенска регистрация и добре оборудвани с кирка, чук и щанга стигнали до магазин в Красен. Макар че се готвели за кокошкарска кражба, се екипирали с маски и ръкавици като големи гангстери и атакували бакалията. Разбили вратата и макар че алармата се задействала, това изобщо не ги стреснало. С помощта на инструментите откъртили два стелажа за цигари и заедно с наредените кутии ги натикали в колата. Взели цялото чекмедже от касата, в което имало близо 40 лева на монети и ваучери за пазаруване. Натоварили във форда и бутилки алкохол и колбаси. Качили се в колата, но малко преди да потеглят С.М. решил да се върне и да отмъкне и нещо сладко от рафтовете на магазина. Другарят му го последвал, но направил гаф - не си сложил маската. Това ядосало доскорошния затворник и двама се изпарили на минутата.
Докато пътували осъзнали, че са действали непредпазливо, тъй като охранителните камери най-вероятно са ги запечатали като кинозвезди. И решили да действат точно като във филм - върнали обратно в Красен, за да унищожат записите от видеонаблюдението. Открили два компютъра, но вместо да ги потрошат, решили да откраднат и тях, за да ги продадат. Така спокойно съучастниците тръгнали към Силистра, зареждали гориво и закусвали, а накрая решили да спрат на отбивка по пътя и да си починат. Но в сценария на този трагикомичен филм не бил предвиден хепиенд.
За тяхно нещастие на отбивката имало дежурен полицейски екип, който отначало решил да направи рутинна проверка на хората в озадаващо паркиралия форд, но веднага станало ясно, че не им е чист косъмът и проверката продължила в управлението. Там не се наложило полицаите да задават много въпроси, защото двамата съучастници веднага си признали всичко от игла до конец и дори заявили, че съжаляват за стореното. Това пък им осигурило споразумение с правосъдието и по-леки наказания.
Ако не си беше признал вината, С.М. щеше да получи пет години затвор. Заради разкаянието, възстановяването почти изцяло на щетите и тежкото си материално и социално положение, той ще излежи три години и четири месеца при първоначален строг режим. Непълнолетният му другар пък бе наказан с осем месеца условно с двугодишен изпитателен срок заради чистото си съдебно минало. Арсеналът им от чук, кирка, щанга, тръба, маски и ръкавици ще бъде унищожен. Присъдите могат да се обжалват.