Пламен Нунев ще води листата за предстоящите парламентарни избори, стана ясно вчера на официалната пресконференция на ГЕРБ. Това е третият път, в който Нунев е поставен начело в списъка с кандидат-депутати, който оглавяваше през 2009 и 2013 година.
„Пламен Нунев е безспорен лидер. Една от най-силните фигури в изграждането на структурите ни в Русе и тяхното функциониране. Сигурен съм, че там ще постигнем много добър резултат“, заяви заместник-председателят на партията Цветан Цветанов.
На второ място в листата е поставена Светлана Ангелова, а третото място е отредено за Десислава Атанасова. Бившият здравен министър е и водач на листата в Монтана, каквито слухове се носеха от седмици.
Тази подредба вече би прогнозирана от „Утро“ миналата седмица и се оказа, че за поред път сме били прави.
„Не само Десислава Атанасова, но и други хора, участвали в управлението, са поставени в няколко списъка в отделни избирателни райони като Ивайло Московски, който е водач във Видин и София-област. Целта е да се обърне внимание на по-бедните райони, каквито са Севера и Северозапада, за които се отделят по-малко пари. За тези места обаче трябва да се работи по-задълбочено“, коментира подредбата в листата Пламен Нунев.
На четвърто място в списъка с кандидат-депутати е заместник кметът по комунални дейности Свилен Иванов, който и миналата година бе поставен на тази позиция, но на косъм не успя да влезе в Народното събрание. След него се нарежда бившият областен управител Стефко Бурджиев. Шести е общинският съветник Бедрос Пехливанян, а след него на 7 и 8-о място са поставени бившите заместник-областни управители Андриан Райков и Веско Маринов, които малко след Бурджиев напуснаха постовете си миналата година след идването на власт на БСП, ДПС и „Атака“. Девети в листата е общинският съветник Димитър Кънчев. Той е следван от 26-годишния Павел Цветков, който е член на младежката структура на ГЕРБ и за първи път се пробва за депутат. В листата следват две кандидатури от сферата на културата и изкуството. На 11 място е нареден директорът на Драматичен театър „Сава Огнянов“ Орлин Дяков, следван от хореографа на фолклорен танцов театър „Найден Киров“ Богдан Донев. На 13 и 14-то място са съответно общинските съветнички Наталия Кръстева и Марияна Иванчева, следвани от управителя на Комплексния онкологичен център д-р Камен Кожухаров. На последното 16-то място е поставена директорката на Кукления театър Теменужка Хараланова.