Бившата баскетболистка на „Дунав 8806“ Александра Кънчева трогна феновете си от Русе с емоционално обяснение. 24-годишната Кънчева обяви, че ще сложи края на кариерата си заради сериозни проблеми с коленете. 
„Почти нямам никакви хрущяли в тях. Докторът ми каза, че се нуждая от две операции с донор“, пише Александра в своя блог и добавя, че е длъжна да помисли за здравето си.
А ето какво казва нататък: „Искам да благодаря на един прекрасен град и на хората в него. Ако е имало моменти, в които съм се чувствала истински щастлива и обичана, то това е било в Русе! Русе беше моят дом за 4 години и винаги ще си остане в сърцето ми. Искам да помоля феновете на „сините феи“ за нещо. Моля ви, когато някоя състезателка си тръгне от отбора, не бъдете груби с нея. Защото, за да си тръгне, със сигурност си има добра причина. Понякога вие не виждате какво се случва зад кулисите и не знаете какви са истинските причини тя да си тръгне. Повярвайте ми, всяко момиче, което е играло в Русе, не би си тръгнало просто ей така. Ние винаги сме играли за вас, прекрасните фенове! Благодаря ти Русе, че ме дари с толкова много емоции и незабравими моменти!“
Сашка обяснява още, че прекарала лятото като треньорка по кампове в канадския град Торонто, където живее майка й. Новината е, че от новия сезон ще е помощник-наставник на отбора от местния университет.