Управителният съвет на фонд „Математика на бъдещето“ ще подкрепи участието на отбор от Математическа гимназия „Баба Тонка“ в състезанието по дебати ARGO OPEN 2014. То ще се проведе от 8 до 13 септември в румънския град Плоещ.
Решението на управата на фонда да окаже съдействие за пътуването на учениците Ана Михова и Стелиян Гаджев откликва на заявката, подадена от главния учител в гимназията и доктор по философия Магдалена Желязкова. Тя припомня, че успехите на клуб „Дебати“ в Математическата на национални и международни състезания са безспорни. Стилиян Гаджев е приет в разширения национален отбор на България, а Ана Михова през миналата година спечели първо място в турнира по дебати „Карл Попър“ в Русе и извоюва второ отборно място в турнира по дебати, формат Американски парламентарен SDA UNI OPEN. Тази пролет Ана постига същия успех и на състезанието с формат Британски парламентарен SDA. А само преди два месеца Ана и Стилиян се представиха много добре в турнира формат World Schools SDA.
В резултат на тези и други успешни класирания в национални състезания за средношколци и студенти на отбори по дебати от МГ „Баба Тонка“ екип на училището получи специална покана за участие в състезанието в Плоещ, където ще представя България заедно с националния отбор на страната.