Опитът на недоучил 19-годишен комбинатор да се сдобие с мечтаната шофьорска книжка без изобщо да има завършено основно образование го прати директно в съда.
Е.Е. избутал началното си образование и решил, че няма нужда повече да си губи времето в клас. Когато обаче му се приискало да изкара шофьорска книжка, се оказало, че това няма как да стане без образование. Но намерил изход и от това дребно затруднение - осигурил си фалшива диплома, че е завършил Икономическата гимназия през 2010 година и гордо отишъл да си вади книжка в КАТ на 9 януари. Тогава обаче ударил на камък - шмекерията била разкрита и тарикатът станал клиент на правосъдието.
Едва след това направил първата разумна крачка - побързал да се споразумее с прокуратурата за наказанието си - половин година условно с три години изпитателен срок. И тъй като от него не може да се търси отговорност за самото съставяне на фалшивия документ, прокуратурата вече е образувала дело срещу неизвестен извършител за съставяне на неистински официален документ. Ако майсторът бъде открит, може да получи до три години лишаване от свобода.