Фамозният отбор „Скрита сила“ от кубратското село Мъдрево хвърли кърпата и няма да участва в първенството на Разградска област, научи „Утро“ от председателя на областния футболен съвет Димитър Димитров-Кулеманс, който ръководи по съвместителство двете областни централи.
„Причината е в липсата на средства“, обясни Димитров.
Създадената от строителния предприемач Майрям Апти-Марчо „Скрита сила“, с чийто екип играха доста русенски футболисти, бе първият селски клуб, поставил на стадиона си пластмасови седалки. Освен това бе единственият селски отбор, на чийто стадион се влизаше с билети, а играчите пътуваха за мачовете си като гости в официални костюми като европейските грандове. Марчо плащаше щедро, но издръжката на футболен клуб не е лесна работа и от доста време биеше тревога, че му е все по-трудно. И така, докато се стигне до изчезването на „Силата“ /поне засега/ от спортната карта.
След конференцията в Разград Димитров ще организира днес и сбирка с представителите на клубовете от Русенска област. От 11 часа в „Ялта“ ще се проведе съвещание за детско-юношеския футбол, а от 18 ще се тегли жребия за мъжките дивизии „Запад“ и „Изток“.