Среднощен писък на младо момиче преди малко повече от година слага началото на една от най-зловещите истории в Русе през последното десетилетие, приключила с непрежалимата загуба на едно семейство и безсмисления край на още един млад живот. Трагедията от края на миналия юни вече е описвана, но сега разследващи за пръв път вадят детайли, неспоменавани публично до момента.
На 29 юни миналата година, събота, около 1.30 часа на тел.112 е подаден сигнал от Калин Флоров, че докато  говорел по мобилен телефон с приятелката си Пламена Стефанова тя изпищяла отчаяно и връзката прекъснала, а след това свързването с нея било невъзможно.
Служители от Второ РПУ се срещат с разтревожения Калин и обикалят района около жилището на Пламена в квартал „Родина“, откъдето се предполага, че тя се е обадила на приятеля си.
Посетен е и домът на момичето в блока до стадион „Дунав“. Майката Веска Петрова отваря на униформените и се изумява. Следващата изненада е въпросът къде е дъщеря й, а след проверка в стаята й идва шокът -
момичето не е в леглото си и по всичко личи, че е излязло тайно от дома
Родителите нямат обяснение как е възможно това - към 22 часа Пламена се е прибрала след разходка с Калин и е легнала да спи...
И последните съмнения, че сигналът на Калин е преувеличен, вече са се стопили. Изчезналата Пламена незабавно е обявена за издирване, собствена акция подхващат и приятелите й във Фейсбук. 
Разплитането на мистерията започва от Калин. Полицаите го разпитват подробно какво се е случило след раздялата с приятелката му в 22 часа вечерта.
Момчето обяснява, че Пламена му е звъннала по телефона, за да се срещнат отново. Калин предлага да отиде пред блока й да я вземе, но момичето предлага да я чака пред комплекс „Ялта“ и тръгва пеш натам. През цялото време двамата говорят по телефона до момента, в който Калин чува в слушалката писъци и връзката прекъсва.
Оперативната група на полицията започва да обхожда дом по дом блоковете около жп линията в „Родина“ и усилията се отплащат.
Ключова свидетелка дава показания,
които насочват униформените към евентуалните следи на престъплението. Жената живее на високите етажи в блок „Теодора“ и обяснява, че докато пушела на терасата си 30 минути след полунощ в събота чула силен женски писък и видяла след жп моста над бул. „Липник“ под голямо дърво мъж да носи под мишница жена, която завлича към близкия автосервиз, където има бяла къща със зелена ограда.
Започват разпити на хората, които живеят в квартала до Военната автошкола. По време на беседите жена казва, че в къщата със зелената ограда до нея живее 32-годишният Джалил Джалил, който наскоро е излязъл от затвора. Извършена е проверка, която показва, че мъжът е от Красен и многократно е осъждан за кражби, побоища и изнасилвания. Така Джалил се превръща в заподозрян за отвличането на Пламена.
Около 17 часа в неделя униформени посещават къщата на Джалил на бул. „Липник“ 65, но никой не отговаря на настоятелното им чукане. Установено е, че
входната врата е заключена с резе отвътре,
което показва, че в къщата има някой, но умишлено не отваря вратата. Решено е наблизо да бъде поставен секретен полицейски пост и при евентуално установяване на Джалил той да бъде задържан.
Екип униформени отиват в Красен, където живеят родителите на Джалил. Мъжът го няма там и бащата тръгва с полицаите за Русе. В 23 часа той прескача през оградата и отваря портата. Униформените опитват да отворят вратата на къщата, но се оказва, че и тя е заключена. Полицаите осветяват с фенерчета през прозорците на коридора и виждат петна от кръв, които водят към стаите.
Сформирана е група с криминалисти, съдебен лекар и спецполицаи от ОД на МВР.
Вратата е разбита, а
в една от стаите до леглото е открита Пламена
с прободна рана в гърлото. Китките са вързани с парчета плат, а до трупа е открит кървав кухненски нож. На стълбището към избата на къщата е намерен обесен самият Джалил. Двата трупа са били почти голи. Намерени са празни шишета от бира и едно от водка.
Установено е, че призори в неделя пияният Джалил среща Пламена на двайсет метра от къщата си и в замътената му глава изведнъж се ражда примитивен план. Без да се двоуми доскорошният затворник грабва крехкото момиче и го завлича в дома си. След това започват мъчения, за да я принуди да прави любов с него. Непрекъснатите откази вбесяват изверга. Той съблича Пламена, връзва й ръцете, но или заради изпития алкохол, или заради категоричните отблъсквания от момичето до акт не се стига. В края на краищата
неуспелият любовник компенсира половата си немощ с безпощаден удар с нож
в гърлото на момичето и... продължава да пие бира.
На сутринта убиецът излиза, купува водка и цигари от близкото магазинче и отново се прибира в къщата, като спуска резето на вратата. Щом опразва шишето, си слага примката и увисва на стълбите към мазето.
Пламена рисува много добре и през 2012 година завършва Гимназията по туризъм с висок успех. Въпреки това момичето иска да работи, а не да учи. С Калин дружат от 2011 година и това е един от редките случаи, в които той не я взема от дома й за излизане...
Делото за убийство и самоубийство е прекратено от прокуратурата. Няма кой да прекрати скръбта на почернените родители и близки, които до последния си дъх ще живеят с мъката си.