Футболистите на "Дунав" продължават с двуразовите тренировки подготовката си за втория кръг от Североизточната "В" група. На 23 август, събота, те гостуват на "Черноморец" Бяла. Двубоят ще се играе на стадиона във варненския квартал "Аксаково" от 18 ч.

Както вече съобщихме, "драконите" постигнаха най-убедителната победа в първия кръг от шампионата на Севроизток след 4:0 над "Тича". Пропуските пред вратата на тима от Долни чифлик обаче накараха старши треньора Веселин Великов да отправи сериозна забележка на нападението.
Той си спази обещанието и през последната седмица обръща немалко внимание именно на завършващата фаза. Футболистите остават дори след тренировка, за да "преговарят" различни комбинации и удари, коментираха от ръководството на клуба.

Всички в отбора са здрави. Изключение прави Мартин Цирков, на който "Дунав" няма да може да разчита през този сезон. Предстои той да мине нови прегледи до десетина дни. Десният краен защитник претърпя операция на скъсани кръстни връзки на едното коляно, но по време на лятната подготовка отново почувства болки. "Предстоят ми консултации и прегледи, за да установим точно какво се случва и дали ще се наложи нова операция", сподели Цирков.

Изпълнителният директор на "Дунав" Теодор Георгиев съобщи, че ангажиментът на кондиционния треньор Ростислав Димитров с клуба е приключил. Той припомни, че бившият шампион в тройния скок бе ангажиран основно за физическата подготовка на играчите преди началото на сезона.