Началникът на спасителния отряд към Областно управление „Пожарна безопасност и защита на населението“ ст.инспектор Емил Желев вчера бе награден с Почетен знак II степен за 30 години вярна служба. Наградата от вътрешния министър Йордан Бакалов му бе връчена лично от директора на Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ Николай Николов. Тя му е присъдена за безукорно поведение, постигнати трайни резултати при изпълнение на служебните задължения, продължителна служба в МВР и по повод пенсионирането на Желев. Преди три години той получи Почетен знак I степен за самоотвержените усилия на отряда за изваждане на закъсали коли по пътищата в тежката зима тогава.
„Емо, обръщам се към теб по име, тъй като от този момент ти вече не си ст.инспектор. На мен ми е много приятно да присъствам на тържеството за твоето пенсиониране, но ми е тъжно, че се разделям със служител, доказал неведнъж себе си в борбата с огнените стихии и с тежките климатични обстановки. Сигурен съм, че няма да ни забравиш и занапред няма да се отдадеш на гледане на телевизия и четене на вестници, а ще продължиш да бъдеш полезен на обществото в Русе“, каза Николов. С добри думи към Желев се обърна и кметът Пламен Стоилов, който не пропусна да спомене, че в минали години е бил един от този отряд.
Бъдещият шеф на спасителите Антон Богданов подари на Желев шарж и часовник за спомен от отряда.
„Време за почивка няма и в бъдеще ще продължа да работя в същата посока, в която съм работил 30 години, но вече в моята фирма“, каза със сълзи на очи Емил Желев и си взе довиждане с всички колеги.