Наставникът на Лацио Владимир Петкович подходи с нужната доза уважение към българския шампион Лудогорец, който е и хит в Лига Европа. По силата на жребия двата тима ще премерят сили в два мача на 1/16-финалите.

"Със сигурност жребият би могъл да бъде по-тежък, но трябва да подходим сериозно, защото Лудогорец е добър отбор, който играе добър футбол, бърз футбол и има много чужденци в състава си. Те нямат международен опит, какъвто имаме ние, но имат страхотни футболисти, които затрудниха много отбори досега. Ние сме фаворит, но трябва да бъдем на топ ниво, ако искаме да победим.

Българските отбори винаги дават 110% от себе си, когато играят срещу италиански отбори, винаги излизат пределно мобилизирани. В Европа се играе по-открит футбол, отколкото в Италия. В Серия А разчитаме повече на контраатаките, и често насилваме късмета си, в опит да не допускаме гол за 90 минути", коментира наставникът на римляните след жребия в Торино.

"За Лудогорец българското първенство е важно, но участието в Европа е още един стимул, от огромно значение за клуба, да представят пред футболния свят своите играчи. Това е като добавена стойност за клуба, за футболистите и по тази причина те се представиха толкова добре в груповата фаза. Сигурен съм, че те ще се хвърлят докрай и ще окажат сериозен отпор, за да опитат да продължат в Европа.

Зимната пауза може има своите предимства и недостатъци, но няма нищо сигурно, ще се види чак когато излезем за мачовете, защото и ние, и те ще се опитат да вземат победата", каза още Владимир Петкович.