Над 100 работника са ангажирани със строителството на новата спортна зала, за да бъде завършена през следващата година.
Кметът Пламен Стоилов и неговият екип вчера лично се увериха как вървят строителните дейности.
В момента под голямата трибуна се работи по вентилацията и климатизацията, предстои поставяне на изолацията, обясни на място изп. директор на „Проект Русе“ Георги Пейчев. Паралелно с голямата зала се изпълняват дейности и по фитнес залата, съблекалните, двете тренировъчни зали, които са с размери 57 на 32 метра с височина 7,60 метра. Пейчев обясни, че се монтира и асансьор за инвалиди, който ще стига до всички нива. Наскоро е закупено и доставено оборудване за над 1,5 млн. лева.
Други довършителни работи, които предстоят, са монтаж на окачени тавани, настилки и облицовки, осветлението и монтажът на спортното оборудване. Дори през зимата работата вътре няма да спира. Крайният срок на строителството е планиран за февруари 2015-а.
Залата е започната още през 80-те години на миналия век, дълго време беше замразена, а през 2007 г. бе подписан договорът за строителството й, което върви сега. По-късно нови финансови проблеми отново спряха строежа, но след като държавата отпусна 9 млн. лева, заради което подземните гаражи станаха изцяло общинска собственост, работата по обекта продължи.
Според Георги Пейчев акустиката на залата ще е отлична, което ще позволи използването й не само за спортни, а и за концертни събития. А кметът Пламен Стоилов увери, че Общината търси финансиране за довършване на подземните гаражи, в които ще има 1100 паркоместа. Както е известно, амбицията е готовата зала да стане домакин на европейско първенство по волейбол за мъже през 2015 година.