Трима бандити са извършили добре планиран обир от денонощния магазин на бул.“Цар Освободител“ 22 на мястото на бившия ресторант „Бордо“. Грабежът е станал вчера в един часа след полунощ, взети са оборотът от 1500 лева и цигари и уиски за още 700 лева.
Малко преди полунощ в неделя вечерта двама младежи с качулки на главите влезли в магазина и около час оглеждали стоките по рафтовете, като дори пускали дружески шегички към 25-годишното момиче зад щанда, обясни вчера пред „Утро“ Ростислава Данаилова, колежка на нападнатата продавачка.
Въпреки дългия оглед момчетата не си избрали нищо и си тръгнали, за да се върнат ненадейно в един часа. Магазинерката веднага усетила, че нещо не е наред и взела паник бутона в ръка. В това време отвън нахлул трети младеж, който веднага минал зад щанда, съборил я на земята и я затиснал, като допрял до шията й метално острие.      
В суматохата нападателят бутнал стелаж с двайсетина бутилки водка, които се изсипали върху продавачката като камара камъни. Въпреки уплахата момичето успяло да натисне паник бутона и това накарало грабителите да бързат. Те започнали нервно да питат къде са парите и докато единият опразвал оборота от чекмеджето, другият напъхал в бял платнен чувал осем бутилки марково уиски и бърбън и шест стека цигари от различни марки.
Всичко приключило за пет минути и при пристигането на служителите на охранителната фирма бандитите вече били далеч. Техните изпълнения обаче са запечатани на камерата в магазина, от чийто записи ясно се вижда лицето на единия нападател, който се смеe доволен от плячката.
Момичето е дало описание само на двамата престъпници, тъй като третият е бил зад гърба й и тя не го е видяла. Единият е на възраст 18-20 години, висок около 170 см, слаб, с къса тъмна коса, брада тип „катинарче“, кафяви очи, облечен със сиво яке с качулка. Вторият е на същата възраст, висок около 175 см, слаб, с къса светла коса и светли вежди. Облечен със синьо долнище на анцуг, светло яке и шапка с широка козирка в светъл цвят.
В същия магазин точно преди година бандит с червено шушлеково яке направи опит да ограби продавачката, но тя събрала кураж и блъснала стелажа на щанда срещу него. Нападателят избягал, а по-късно при залавянето му стана ясно, че преди това той е направил три успешни грабежа на игрални зали. След петия грабеж, извършен към средата на декември в казиното в бившия Универмаг, престъпникът с червеното яке бе заловен заедно със съучастника му в този обир. В момента двамата грабители са в затвора.