Тримата русенски състезатели на Младежките олимпийски игри в китайския град Нанджин защитават по възможно най-добрия начин авторитета на нашия град и българския спорт.
Звездата на клуба по спортна стрелба „Локо-ТТ“ Александър Тодоров бе на крачка от медалите. Възпитаникът на треньорката Севдалина Стоянова се класира на престижното четвърто място в надпреварата с пневматичен пистолет на 10 метра. Сашо ще стреля и на 21 август, когато ще се проведе отборният турнир.
Бадминтонистката от „Приста“ /Рс/ Мария Мицова стартира с убедителна победа срещу естонката Кристин Кууба. В мач от група „Е“ Мария разби съперничката си за 25 минути. Талантливата русенка игра много равностойно и смело в следващия кръг срещу Нг Ц Яу от Хонконг, но представителката на много силната азиатска школа надделя с 24:22 и 21:18.
Партньор на Мицова в състезанието на двойки /той бе избран на случаен принцип/ бе Абделрахман Абделхаким от Египет. Египтянинът обаче не показа класа и тандемът отстъпи срещу словенеца Андрас Крапец и холандката Алида Чен.
Гимнастикът от „Акро“ /Рс/ Владимир Тушев смая всички с втора оценка на халки. Освен това той влезе във финалите на многобоя с 18-и резултат.
Влади ще участва днес в борбата на най-добрите многобойци, а на 23 август ще спори за медалите с финалното си изпълнение на халки.