В сряда, 27 август, пътят Русе-София за трети път ще бъде затворен за тежкотоварни камиони, за да може протестът на русенските мотоклубове да достигне до повече хора и да има по-голям отзвук заради делничния ден. Това бе решено в събота, когато районът около хижа „Приста“ за втори път бе блокиран за ТИР-ове в протестна акция за забрана на движението на камионите в почивните дни.
Момчетата от трите клуба The Thunders, Lowlanders и „Щуките“ отново се обединиха и към тях се присъединиха и техни братя от съседните градове. Мотористите раздаваха листовки на преминаващите автомобили и обясняваха подробно своите искания - промяна на законодателството, която да ограничи войната по пътищата. Те настояват за целогодишна забрана за движение на тежкотоварни камиони през почивните дни, да бъде забранено напускането на страната на привлечените за тежко умишлено или друго престъпление, с което е причинена смърт, освен това средствата, набрани от транзитни такси и разрешителни, да се използват само за подобряване на инфраструктурата и безопастността на пътя.
Сред протестиращите този път бе и сестрата на Иво - Елеонора Андреева, която изрази възмущението си от твърдението на транспортните фирми, че двата почивни дни без превоз носят само загуби. Има ли по-ценно нещо от човешкия живот, попита риторично тя и допълни, че отсечката Русе-Бяла е осеяна с възпоминателни паметници на жертви в пътната война.
Двете протестни акции на рокерите - на 2 август и миналата събота, са в изпълнение на дадената дума от мотористите, че ще се борят за предотвратяване на абсолютния хаос и безнаказаност по българските пътища. Мотоклубовете решиха това да е техният отговор след мъката от загубата на техния брат Ивайло Андреев, загинал при опит да избегне челен сблъсък с изпреварващи се турски ТИР-ове по пътя Русе-В.Търново.