Футболистите на „Дунав“ стартираха в новото първенство на „В“ група с домакинска победа от 4:0 срещу „Тича“ /Долни чифлик/. Русенци можеха да реализират поне още толкова голове, но направиха невероятни пропуски пред вратата на 41-годишния Неделчо Добрев-Бирата.
Особено фрапантна бе ситуцията в последните минути на мача, когато Йордан Димитров се озова съвсем сам и очи в очи с вратаря на „Тича“. Тогава защитата на гостите буквално застина и спря да играе, а всички на стадиона затаиха дъх, за да видят как топката ще влети в мрежата. С шут от няколко метра Димитров я прати в тялото на вратаря!
Казват, че всеки първи мач, независимо срещу какъвто и да е било като класа съперник, винаги минава под знака на напрежението. Вероятно и този случай бе такъв, защото „Дунав“ превъзхождаше гостите през цялото време и ако имаше апаратура, която отчита времето с притежанието на топката, щеше да покаже, че процентното съотношение е 90:10 в полза на русенския отбор.
Това смазващо териториално превъзходство обаче се разбиваше като във вълнолом срещу подредената и дълбоко прибрана защита на „Тича“, в чийто състав личаха имената на няколко опитни бивши варненски футболисти. Дунавци бяха принудени да атакуват с постепенни атаки и много пасове, а на моменти действаха необяснимо нервно и припряно.
„Тича“ се предаде в 21-а минута, когато Георги Чакъров пое топката в наказателното поле и след като технично си изработи позиция за стрелба и остави вратаря зад гърба си, даде преднина на отбора си.
Вторият гол падна в 49-а минута, а неговият автор Мирослав Будинов засече отблизо подадена от десния фланг топка. Малко по-рано Будинов бе изведен на съвсем чиста позиция срещу вратаря, но намери топката със странен фалц и я прати в аут.
Той направи 3:0 в 59-а минута след 3 последователни шута - удар с глава, който насочи топката в напречната греда, втори изстрел в тялото на Добрев и добавка на облекчението с левия крак! Четвъртото попадение в 64-а минута бе дело на Андреас Васев.
Накрая гостите грохнаха физически и можеха да бъдат доразгромени, но нашите момчета държаха едва ли не да влязат с топката във вратата със серия от нескончаеми къси пасчета в сгъстената защита. Малко по-опростени атаки с проби за шутове от средна и далечна дистанция може би щяха да бъдат по-добро решение.   
Въпреки колебанията в играта „Дунав“ изглеждаше като тим, който се учи, иска и знае как да играе добър футбол. Техничните разигравания в средата на терена, смяната на фронта на атаката, далечните диагонални пасове към фланговете, бързите двойни подавания бяха все елементи на един модерен стил, какъвто иска да изгради старши треньорът Веселин Великов. Разбира се, този стил не може да бъде наложен и изгладен от днес за утре, тъй като ще е нужно доста повече време.
И няколко думи за защитата. Някои хора в нея се оставиха да бъдат преодолени леко на два пъти при редките нападения на гостите. Може би тези хора не получиха навременна подкрепа от дефанзивните халфове, но когато се огъват така срещу отбор като „Тича“, трябва да се замислят и да поработят най-малкото за по-добър синхрон помежду си.  
„Дунав“: Цветомир Цанков, Николай Колев, Мартин Димов, Атанас Атанасов, Михаил Милчев, Деян Димов, Кристиян Кожухаров, Георги Чакъров, Мирослав Будинов, Ивайло Раденцов, Андреас Васев /Динко Станчев, Йордан Димитров, Светослав Читаков/.