Двама известни русенски Лъвове празнуваха рожден ден вчера навръх Успение Богородично. Единият е ректорът на Русенския университет проф. Христо Белоев, а другият е председателят на Общинския съвет в Русе засл. проф. Васил Пенчев, също университетски кадър.
Проф.Белоев отбеляза 56-я си рожден ден в компанията на колеги, приятели и семейството си. Особено е щастлив, че в този хубав празник е с дъщеря си, която живее в Германия, и с новите си немски роднини - зет и тъст. За себе си и всички мои близки и приятели желая здраве, радост и късмет, а на България -  да тръгне по нов път, каза рожденикът.
За председателя на местния парламент Васил Пенчев 15 август тази година е особено специален, защото празнува 70-годишен юбилей. Споделя, че това не го тревожи, защото се чувства много по-млад духом. Отбелязва празника си в кръга на семейството, приятелите и съмишлениците си. Споделя, че много държи на приятелите, затова си пожелава още дълго да им се радва. И цитира една своя любима руска сентенция: „По-добре да нямаш 100 рубли, но да имаш 100 приятели.“