Първият ми и най-важен ангажимент ще бъде да проведем честни и прозрачни избори, каза новият областен управител Симеон Иванов вчера, веднага след като официално пое властта от досегашния титуляр Венцислав Калчев. 38-годишният доскорошен главен секретар на Областна администрация подчерта, че има богат опит в тази материя, така че няма да му е трудно да спази всички изисквания на Изборния кодекс.
Другата важна задача е да подготвим предложение до Междуведомствената комисия с искане за отпускане на средства за потенциално опасните обекти в областта - реки и язовири, каза новият губернатор, чиято специалност е защитата на населението при кризи от неконвенциален характер. Назначената от Калчев проверка след наводнението в Мизия вече е приключила, а докладът се очаква да бъде готов до края на август.
Симеон Иванов коментира още, че до изборите не смята да прави кадрови промени в Областната администрация, тъй като е работил с екипа и добре познава личните и професионални качества на всеки. Той е в администрацията от 2010 г. Освен това сподели, че е завършил магистърската си специалност във Варненския свободен университет с пълно отличие. Обвързан е. 
На церемонията по встъпването в длъжност на новия областен управител Симеон Иванов ексгубернаторът Венцислав Калчев символично му предаде ключовете от кабинета и му подари комплект писалки „Паркър“. Наследникът му пък върна жеста с икона на света Богородица с пожелание тя да го закриля в бъдещите му начинания. Подаръкът бе специално съобразен с големия християнски празник Успение Богородично, на който се случи предаването на властта.
Новият областен управител бе уважен и от зам.-кмета на Русе Димитър Наков и от зам.-председателя на Общинския съвет Борислав Българинов. Първият му подари картина с Паметника на свободата, а другият - комплект за бюрото.