В ареста за 72 часа са пловдивчаните Петър Бакалски и Георги Косев, които на 24 юли заляха с 5 литра блажна боя 21-годишната Нона Славова. Тя е бивше гадже на Бакалски, с когото скъсала и той решил да й отмъсти. Пловдивската районна прокуратура е издала постановление за задържане им, тъй като е преценила, че има опасност да се укрият или да извършат друго посегателство срещу девойката. Те са обвинени в хулиганство, което се отличава с особена дързост.

На заливането с боя е бил свидетел и Георги Туджаров. Петър извикал Нона на разговор да се уточнят. Двамата седнали на пейка. В това време един от приятелите на Бакалски се приближил зад гърба й и лиснал боята върху главата на Савова. Тя започнала да вика, защото химическата течност влязла в очите и носа й. Бабаитите обаче продължили да размазват боята по лицето и косата. "Геройството" било заснето и качено в социалната мрежа. На видеоклипа се вижда как Петър маже боя по бившата си приятелка. Така искал да я накаже, задето му изневерявала с мъже.
Пострадалата постъпи в болница, откъдето казаха, че има опасност за зрението й.

Според близки на Нона тя още е в шок. Те приветстват ареста, наложен от прокуратурата и настояват виновните да бъдат осъдени. Със случая се занимават и правозащитни организации.