Благодарение на дарител, пожелал анонимност, новата методическа книга „Из лабиринтите на българското слово“ на преподавателката в Дойче шуле Марияна Георгиева ще има второ издание, което ще излезе от печат до 10 септември. По волята на дарителя и на самата Георгиева книгата ще бъде подарена на българските училища в чужбина, като първи страниците й ще разгърнат ученици в Бесарабия, на които тя лично е преподавала.
„Из лабиринтите на българското слово“ е книга за емоционалната връзка между свободата, словото и идентичността, в която учителката споделя своя професионален опит с бесарабските си ученици в Тараклия и доколко те са запазили българската си идентичност. Томчето излезе в 100 пилотни бройки, които са почти изчерпани.
Марияна Георгиева е доктор по методика на обучението по български език и литература, участвала е в създаването на Тараклийски държавен университет „Григорий Цамблак“, който е духовен и научен център за бесарабската българска общност в Молдова и е била един от първите преподаватели там. Самата тя обаче се определя само като обикновен български учител, приел предизвикателството да възпитава читатели у хората.