Две възрастни жени припаднаха вчера следобед заради жегата в Русе. Едната баба колабирала, докато седяла на пейка пред входа си в „Здравец“. Във „Възраждане“ пък старица се сринала на тротоара. Екипи на Спешна помощ са помогнали на пострадалите да се съвземат на място и са ги съпроводили до домовете им.
Вчера температурата в Русе достигна 38 градуса, с едно деление под тази в сряда, когато в 18 часа бяха измерени 39 градуса. Тогава бе поставен над 50-годишен рекорд. Най-горещо на 14 август е било през 1988 година, когато метеоролозите са отчели 38.6 градуса.
Живакът в термометрите вчера започна да пълзи нагоре още в 11 часа, когато стигна 31 градуса. В 13.30 часа жегата се качи до 35.5 градуса и от Хидрометеорологичната станция изпратиха заповед за спиране на камиони с товар над 20 тона. Екипи на полицията на трите изхода от града не позволиха на тежките возила да пътуват.
От днес температурите падат с по 2-3 деления, като в неделя ще се понижат до 22 градуса. В понеделник пак ще е хладно, но от вторник жаркото слънце отново ще напомни за себе си.