Ремонтът на пътя Русе-Бяла вече е в ход. Той беше възложен след обстойно обследване от експерти на Агенция „Пътна инфраструктура“ по настояване на действащия до сряда областен управител Венцислав Калчев, който съвместно с колегата си от Велико Търново настоя да се вземат мерки за безопасността на едно от най-опасните пътни трасета в цяла Североизточна България. Заради големия трафик на тирове и автомобили в направленията Русе-София и Русе-Велико Търново, многобройните завои и десетките тесни участъци с ограничена видимост този път от години е покрит с мрачна слава и десетки крайпътни паметници на загинали хора.
Пътната агенцията планира 600 000 лева за поправка на настилката, включително и на фугата, отворила се между двете ленти, подмяна на мантинелите и знаците, на маркировката, както и почистване на сервитута от растителност. Изпълнител на строителните дейности е консорциумът „Автомагистрали Шумен“.
В обследването са определени и критичните участъци на пътя, които се нуждаят от разширяване, но за това на този етап няма финансиране.