Днес е 398-ят ден от мандата ми, каза вчера областният управител Венцислав Калчев в очакване на заповедта си за освобождаване на поста, след като вчера Министерски съвет гласува неговата и на още четирима губернатори смяна. Той заяви още, че няма представа защо служебният кабинет бърза с подмяната, но отбеляза, че по време на неговото управление в Областна администрация са направени две проверки от Главния инспекторат на Министерски съвет и те са приключили без забележки. Според него това е оценката за неговия труд.
След края на мандата си Венцислав Калчев първо щял да си почине, тъй като от 2009 г. не бил излизал в отпуск. След това със сигурност ще участва в предизборната кампания на БСП, а в по-далечен план вероятно ще се посвети на бизнес. Когато получа заповедта за освобождаването си, ще благодаря на хората, с които съм работил, и ще им отдам заслуженото внимание, заяви той.
Както вече „Утро“ писа, Калчев е сред номинираните за кандидат-депутат и сигурно ще бъде в червената листа. Преди да заеме губернаторския пост, той беше областен лидер на БСП-Русе.
Наследникът на Калчев Симеон Иванов вчера бе открит по телефона на почивка извън Русе, но отказа да коментира каквото и да било. Към момента нямал представа кога ще поеме управлението на Областна администрация.