Полицаи от две районни управления преследвали като в криминален екшън упорит крадец на автомобил, който изпробвал всички възможности да се измъкне и не се предал докато не усетил, че този път шансът не е на негова страна.
Мъжът, чието име не се съобщава порази започналото досъдебно производство, подминал с карания от него „Фолксваген Пасат“ със състезателна скорост покрай автопатрул в Сливо поле. Униформените скочили в колата и потеглили след него, като веднага алармирали и колегите си от Тутракан и дали пълно описание на колата, а те направили заграждение на пътя преди Нова Черна.
Това също не убедило шофьора да спре. След като видял наредените полицаи, той направил обратен завой, при който едва не блъснал един от служителите на МВР, и тръгнал с мръсна газ обратно към Сливо поле, но не рискувал да се натъкне пак на препятствие и свил в парцел със слънчоглед. Там успял да свали номерата на колата и побегнал навътре в нивата, но преследващите го полицаи бързо го настигнали и задържали.
Малко по-късно станало ясно защо шофьорът бяга с близка до безразсъдство дързост. При въвеждането на данните на колата в информационната система на МВР излиза съобщението, че тя е открадната в Германия и се издирва от Интерпол. Сега автомобилът ще отпътува към законния си собственик, а на 33-годишния му български шофьор Б.Я. предстоят дълги разговори с разследващите. Той вече има богат опит в това покрай дебелото си криминално досие.