Иновативното партньорство на Nissan с UEFA Champions League започва днес с началния съдийски сигнал на 2014 UEFA Super Cup и лансирането на програмата „Инженери на вълнението“. UEFA Super Cup – която изправя един срещу друг испанските „Реал Мадрид“ и „Севиля“ на Cardiff City Stadium – обещава да се превърне в вълнуваща начална точка за новторското партньорство с Nissan.

Иновацията и вълнението са залегнали в сърцето на програмата UEFA Champions League на Nissan, която едновременно ще впрегне вълнението на и извън терена, за да провокира невероятни емоции сред футболните фенове от върховната европейска футболна надпревара.

Във връзка с лансирането, Nissan има удоволствието да съобщи, че започва партньорство с трикратния победител в UEFA Champions League, Андрес Иниеста, и капитана на „Paris Saint-Germain“ и Бразилия, Тиаго Силва. Футболните звезди стават посланици на марката Nissan в UEFA Champions League. Те ще играят ключова роля в новата световна рекламна кампания, чиято телевизионна премиера е днес.

“UEFA Super Cup е първото официално партньорство на Nissan с UEFA, и поради това сме много развълнувани, че сме част от този престижен мач,“ каза Бастиен Шуп, Маркетинг вицепрезидент на Nissan Europe. “Nissan е известен с иновации, които вълнуват, и нашето партньорство с UEFA ще бъде съвместно усилие, което да разшири границите, за да създаде истинска иновация и вълнение за фeновете по целия свят.”

Един от ангажиментите на Nissan и UEFA към футбола и феновете по света е осигуряването от страна на компанията на 600 безплатни билета, позволяващи на деца от Южен Уелс да гледат на живо UEFA Super Cup. В допълнение на това, Nissan предостави на едно семейство изключителния шанс да гледа на живо тренировките на „Реал Мадрид“ и „Севиля“ на Cardiff City Stadium.

Като официален световен автомобилен превозвач на UEFA Champions League, три кросоувъра Nissan Qashqai се движеха в конвой от 1 август. В 12-дневния тур, те обикаляха градовете в Уелс, превозвайки трофеите на UEFA Champions League, UEFA Europe League и UEFA Super Cup. Сред спирките бяха Нюпорт, Бангор сити, Абъристуит, Ланели и Кардиф. В дилърствата си в тези градове, Nissan изложи трите престижни трофея, подгрявайки футболните фенове преди финала за UEFA Super Cup – една от най-вълнуващите вечери в европейския футболен календар.

Nissan е официалният световен автомобилен партньор на UEFA Super Cup и UEFA Champions League. Договорът покрива от сезон 2014/2015 до 2017/2018. Като официален партньор, чрез своите ексклузивни продукти и услуги, Nissan ще вземе участие в най-престижния европейски клубен шампионат.

Партньорството с UEFA Champions League е друг пример за отдадеността и сериозните намерения на Nissan към световния спорт, които вече включват спонсорство на Олимпийските и параолимпийските игри в Рио де Жанейро 2016, Олимпийския отбор на Бразилия, официален спонсор на Олимпийските отбори на Колумбия и Мексико, олимпийците и параолимпийците на Великобритания, Африканската Купа на нациите, NCAA футбол, Канадската футболна лига, спортни посланици, включително олимпийският златен медалист Юсейн Болт и Сър Крис Хой, корпоративен партньор за Heisman Trust/Heisman Trophy и официален световен автомобилен партньор за City Football Group.