Бадминтонистката от „Приста“ /Русе/ Мария Мицова, състезателят по спортна стрелба от „Локомотив-ТТ“ Александър Тодоров и гимнастикът от „Акро“ Владимир Тушев ще пътуват днес за Младежките олимпийски игри в китайския град Нанджин. Тримата русенски спортисти ще отлетят в 13. 30 часа за Франкфурт, а после ще се качат на самолета за Шанхай. Пътят до Китай ще е в рамките на около 24 часа.
„Утро“ се свърза с щабовете на олимпийското трио, за да разбере нещо повече за последния етап от тяхната подготовка.
Мария Мицова проведе 3-месечен лагер в Швейцария, където работи под ръководството на германския треньор Гюнтер Хуберт. Хер Хуберт е консултант на швейцарския национален отбор. Мария тренира през последните две седмици в Русе, като акцентът бе общофизическата подготовка. Помощник в подготовката й за кондиция бе треньорът по карате и джу-джицу в „Динамо“ /Русе/ Борислав Кисев.
Стрелецът Александър Тодоров изкара двуседмичен лагер в Търговище. Той й треньорката му Севдалина Стоянова избраха този град заради добрата му материална база. Сашо ще стреля на световното в дисциплината 10 метра с пневматичен пистолет. След завръщането си от Китай на 30 август веднага ще влезе в нов лагер, на който ще се готви за световното първенство.
Гимнастикът Владимир Тушев се тества за Китай с участие на международен турнир в Австрия. Възпитаникът на треньора Димитър Митев не успя да вземе медал, но според специалистите се намира в добра спортна форма.
И тримата русенски състезатели вече получиха от БОК официалните си и тренировъчни олимпийски костюми.
„Утро“ пожелава успех на Мария, Александър и Владимир!