Либерия официално поиска от САЩ да изпратят експерименталното лекарство "Зимап", за което се предполага, че спира развитието на вируса ебола. Медикаментът все още не е изпитан върху хора, но епидемията добива застрашителни размери и африканците са на ръба на отчаянието. Генералният директор на Световната здравна организация Маргарет Чан също е одобрила изпращането.

Вашингтон обяви, че представител на федералното правителство ще замине за африканската страна с неуточнен брой дози от лекарството. "Зимап" беше използвано върху двама американци, заразили се с ебола. Състоянието на двамата се е подобрило, което накара Либерия да поиска да прилага медикамента. Той е произведен на основата на тютюневото растение.

Епидемията от ебола, която продължава в Западна Африка, е най-дългата и най-смъртоносната в историята. Световната здравна организация обяви, че смъртните случаи вече са 1013. Почти всички жертви на болестта са в Гвинея, Либерия и Сиера Леоне. По-рано Нигерия потвърди нов случай на Ебола във финансовата си столица Лагос, с която общият брой на заразените с вируса в страната става 10 души.