Българският трикольор се вее в дупка на третокласния път Сливо поле-Черешово в участъка, който минава през село Борисово. Знамето е монтирано върху специална стойка, към която е закрепена и соларна лампа, за да осветява необичайната сигнализация през нощта.
Идеята е на Венцислав Славчев, а целта му е да привлече вниманието на органите, отговорни за състоянието и безопасността на пътя. Той заяви, че започва събирането на подписка, която ще бъде изпратена до Агенция „Пътна инфраструктура“ /АПИ/ и до Областно пътно управление.
Ситуацията вече е нетърпима, от години очакваме ремонт, а вместо това само се запълват дупки, и то по такъв начин, че напролет те отново се отварят, коментира човекът, който живее в Борисово. Това, освен че разбива автомобилите, увеличава риска на пътя. Според Венцислав Славчев тази отсечка е много натоварена, оттам непрекъснато минават тежки камиони, тъй като в селото има голям земеделски производител, както и завод за фуражи, който освен за вътрешния, работи и за румънския пазар.
Кметът на Сливо поле Георги Големански също потвърди, че въпросният път е в лошо състояние. Той уточни, че многократно са пускани искания за ремонт до Областното пътно управление, но безрезултатно поради липса на финансиране. Въпреки факта, че това е основна артерия, която свързва общината с Кубрат, Разград и  Варна. Преди 2 години беше направен ремонт на 4 км от Черешово до Малко Враново, макар че това беше най-здравият участък от пътя, обясни още кметът Големански. Според негова информация АПИ предвиждала тази година да изготви поне проект за основен ремонт на пътя Сливо поле-Борисово. Остава обаче открит въпросът дали ще се намерят пари за строителството.