Футболистите на „Дунав“ победиха с 2:0 „Видима Раковски“ /Севлиево/ в последна контрола преди новото първенство на Североизточната „В“ група. На 17 август селекцията на старши треньора Веселин Великов ще се срещне в домакински официален мач с тима на „Тича“ /Долни чифлик/.
Дунавци откриха резултата с ранен гол във 2-а минута на Кристиян Кожухаров. Той излезе на стрелкова позиция по левия фланг и заби топката под гредата.
После момчетата на Великов създадоха още положения, но второто попадение дойде чак в 87-а минута. Тогава централният нападател Мирослав Будинов получи пас в наказателното поле, понечи да стреля, но се пооплете, а после направи по-сложното - да тръгне с финт надясно и да забие топката с топовен шут в севлиевската врата. Така Будинов отбеляза първия си гол с екипа на „Дунав“.
За разлика от мача в сряда срещу „Светкавица“ /3:0/ дунавци играха малко по-тежко и тромаво, вероятно натиснати от умора. Въпреки това защитата игра стабилно и се пропука само веднъж, когато нападател на „Видима“ получи идеален пас в зоната на централните бранители, но волето му от няколко метра прати топката над вратата.
Много добро впечатление с активната си игра по целия десен фланг направи бекът Николай Колев. Той не се умори да бъде и защитник, и халф, и крило. Дефанзивният полузащитник Деян Димов пък се отличи с поне десетина чудесни дълги диагонални паса зад защитата.
Мачът бе изгледан от бившия защитник на „Дунав“, „Спартак“ /Вн/, „Берое“, „Бохум“ и „Дунав“ Енгибар Енгибаров, който пристигна на Градския стадион с дъщеричката си.
„Дунав“: Цветомир Цанков, Николай Колев, Мартин Димов, Атанас Атанасов, Михаил Милчев, Деян Димов, Андреас Васев, Георги Чакъров, Мирослав Будинов, Християн Кожухаров, Йордан Димитров.