Григор Димитров е разочарован от загубата от Жо-Вилфред Цонга, но това по никакъв начин няма да се отрази на настроението му. Най-добрият български тенисист отстъпи късно снощи с 4:6, 3:6 в полуфинала на мастърса в Торонто.

"Трудно ми е да приема загубата, защото играх добър мач срещу Кевин Андерсън ден преди това. Срещу Цонга показах този тенис, който исках. Не спирам да се стремя към по-добро представяне. Ако обърнем внимание на цялата седмица, не виждам причина да навеждам глава. Този турнир ми помага да прогресирам. Разбира се, разочарован съм от загубата, но трябва да гледам на нещата от позитивната им страна."

"Имах своите шансове срещу него, но не се възползвах от тях. Не ми беше трудно да връщам бързите топки към мен. Сервисът му бе много добър, но и той не ме затрудняваше... Все пак трябва да съм доволен от изминалата седмица. Тръгвам за Синсинати с настроение", заяви Григор.

"Благодарен съм на българските фенове, които ме подкрепиха. Наистина е невероятно тези хора да седят зад теб и да виждаш как се развява нашият флаг. Признателен съм им", каза още хасковлията.