Григор Димитров успя да победи испанеца Томи Робредо с 2:1 сета (7:5, 5:7, 6:4) и се класира на четвъртфинал на турнирна в Торонто от сериите ”Мастърс”. В следващия кръг той ще се изправи срещу южноафриканеца Кевин Андерсън, който отстрани по пътя си поставения под номер 3 Станислас Вавринка.

Това е първа победа за Димитров срещу Робредо.  Димитров успя да спечели първия сет, който протече изключително равностойно, но в неговия край българинът показа по-здрави нерви и проби в последния момент за крайното 7:5 в своя полза.

Българинът продължи с добрата си игра и в началото на втория сет, осъществявайки пробив в своя полза още при първия сервис-гейм на Робредо, за да поведе с 2:0 гейма. След това той затвърди пробива си при свой сервис за 3:0. Едва тогава Робредо успя да спечели първия си гейм във втория сет, но Димитров си върна преднината от три гейма, като спечели своето подаване - 4:1. Испанецът обаче отказа да се предаде и също записа бърз гейм на сметката си за 4:2.

Последва неприятен гейм за българина, в който Робредо поведе с 40:0 при негово подаване и още при първата си възможност успя да върне пробива, като направи резултата 4:3. В следващия гейм испанецът успя да изравни 4:4. Димитров се съвзе  и спечели своето подаване, но същото направи и Робредо, след което последва нов спад в играта на българина, който отново допусна да губи с 0:40 на свой сервис и в крайна сметка се стигна до нов пробив за 5:6. В следващия гейм Димитров се потруди да върне пробива, но в крайна сметка Робредо издържа и успя да измъкне сета със 7:5.

В третия сет играта тръгна гейм за гейм. Пробивът за Димитров дойде 5:4 в негова полза.. Робредо бе притиснат от българина и не успя да спаси мача.