Осъденият на пет години затвор за отвличане Димитър Братанов поиска намаляване на присъдата си. През юни миналата година той отвлякъл с колата си от бензиностанция „Лукойл“ до „Метро“ проститутката Н.Б.  и я откарал в Силистра. Целта му била да я избави от магистралата и да се ожени за нея. По думите му Н.Б. му се оплакала, че сутеньорът й Д.Д. я малтретира, задължава я да проституира без нейно съгласие и не й плаща достатъчно. Братанов решил да й помогне, като я откара в жилището си в Силистра.
След няколко дни обаче колежка на Н.Б. подала сигнал за отвличането в полицията. Жрицата на любовта е открита в дома на Братанов. Тя обяснила, че е откарана в Силистра против волята си и че Братанов я завързал за леглото и я горил с газова горелка, за да се съгласи да се ожени за нея.
Районният съд даде на насилника 5 години зад решетките, които той излежава в затвора в Белене. Братанов обаче смята, че е бил подведен и затова иска присъдата да бъде намалена. Троен състав на Окръжния съд ще излезе с решение в законния 30-дневен срок.