Обновеният пенсионерски клуб във Ветово вчера беше официално открит, при това един месец предсрочно. Възрастните хора се радват на уютната обстановка с нови мебели, климатик, хладилник и телевизор. Развълнувани са от подаръка на общината и са горди, че такъв пенсионерски клуб няма в цялата област, каза председателят на ветовското читалище „Н.Й. Вапцаров“ Виолета Захариева.
Пенсионерският клуб е първият завършен обект от мащабната строително-ремонтна програма на общината в чест на 40-годишнината от обявяването на Ветово за град на 04.09.1974 г. И въпреки че общинските съветници приеха бюджет 2014 чак през май и това забави началото на активната работа по програмата, днес градчето променя облика си с всеки изминал ден. Площадът в центъра се застила с нови плочи и се прави ново озеленяване, на паметника на загиналите във войните ветовчани са поставени допълнителни паметни плочи с имената на още местни герои. Една от емблемите на Ветово - кестеновата алея от центъра до гарата, ще бъде асфалтирана и ще бъдат сложени пейки за отдих. И за читалището, което навършва 105 години, също има предвидени средства за ремонт, подмяна на дограмата с PVC, климатизиране на салона и изработка на пасарел за лесен достъп до него, съобщи още Захариева. Зад сградата на духовното средище се строи и нова подпорна стена.
За тържествата, които ще започнат на 03.09.2014 г., Ветово очаква много гости, които ще бъдат изненадани от новия облик на 40-годишния град, убедена е Захариева.