Футболистите на „Дунав“ прегазиха „Светкавица“ с 3:0 в поредна контрола преди новото първенство на „В“ група. Търговищкият тим, сочен от специалистите за конкурент на русенския отбор в борбата за първото място, издържа в геройска отбрана почти до края на първото полувреме, но преди съдията да надуе свирката, се оттегли на почивка при 0:1. Тогава десният бек Николай Колев тръгна в солов рейд, преодоля със скорост и техника в стил „Меси“ няколко защитници, след което прати топката в долния десен ъгъл.
И трите гола в мрежата на „мълниите“ бяха истинска красота. Второто попадение бе изработено от централния нападател Мирослав Будинов, който комбинира хитро в наказателното поле и даде възможност на Светослав Читаков да разстреля вратаря на гостите с безпощаден шут от упор.
Третият гол на Андреас Васев бе „английският“ подарък за феновете. Васев тръгна по левия фланг и с топовен шут от 25 метра заби топката под напречната греда. Гол с такава марка би бил голяма чест за всеки нападател от най-висока класа.
„Дунав“ създаде още много положения. Най-куриозна бе ситуацията, когато Деян Димов нацели гредата, а добавката на Будинов от няколко крачки прати топката в тялото на падналия вратар.
Будинов се стара много и вероятно му трябват 2-3 гола, с които да придобие увереност и да изчисти играта си от излишната нервност и припряност. Той обаче показа, че не е егоист, защото поне на още два-три пъти изведе съиграчите в чисти позиции за стрелба.
Като цяло продукцията на „Дунав“ събра симпатии със стремежа за бързи комбинации с едно докосване, с движението на топката по земя, пресата в средата на терена и доброто преливане във всички фази на играта. Имаше и някои залитания - по едно време например през първото полувреме всеки втори човек като че ли смяташе за основна задача да центрира топката към наказателното поле и да направи герой вратаря на гостите.
Освен много добрата оценка за играта на „шилото“ Васев хубави думи заслужават още защитата, халфовата линия и особено Кристиян Кожухаров. Това момче хвана окото не само с активната си работа в атака по левия фланг, но и със стремежа да се труди в дефанзивен план. Много полезен до Деян Димов бе и Георги Чакъров.
Този „Дунав“ на надеждата изглежда с 2 класи по-добър от обърканата пролетна селекция, която прати отбора на поправка във „В“ група. Точно този „Дунав“ заслужава подкрепа от далеч повече публика. Първо, защото трябва да бъде окуражен в израстването си,  второ - защото се стреми да играе пъстър, динамичен и интересен футбол.
Разбира се, ще е голяма грешка за прибързано ангажиране на парадна музика, защото предстои още много работа, но показаното дотук определено дава основание за оптимизъм.        
Утре дунавци ще играят на Градския стадион контрола с „Видима-Раковски“ /Севлиево/. Мачът ще започне от 11 часа. 
„Дунав“ Русе: Цветомир Цанков, Николай Колев, Мартин Димов, Михаил Милчев, Атанас Атанасов, Диян Димов, Георги Чакъров, Андреас Васев, Християн Кожухаров, Йордан Димитров, Мирослав Будинов /Радосвет Христов, Николай Парнаров, Александър Къснеделчев, Мартин Иванов, Любослав Булгурджиев, Светослав Читаков, Динко Станчев, Диян Димитров/.