Програмата за есенния сезон на първенството на Североизточната „В“ група дава достатъчно основания да се смята, че „Дунав“ ще зимува като първенец в дивизията, още повече, че ще гостува на всички от сочените за основни съперници отбори. 
След старта у дома срещу „Тича“ /Долни чифлик/ русенският отбор ще пътува за дуел срещу  „Черноморец“ /Бяла/. Кръг номер 3 и номер 4 ще са с домакински мачове срещу „Кубрат“ и „Бенковски“ /Бяла/.
Ако приемем, че отборът събере 12 точки и е уверен водач в таблицата, ще трябва да хвърли всичко в 5-ия кръг, когато ще играе срещу „Калиакра“ в Каварна. Най-малко едно реми срещу прекия конкурент за първото място в зоната би било с цената на нова малка победа, тъй като своеобразният реванш напролет ще е в Русе.
До 9-ия кръг, когато „Дунав“ ще гостува за дербито на областта в Две могили, ще се изграят мачове, които русенският тим няма как да не спечели.
Следващите ключови двубои за „сините“ ще са в 11-ия и 13-ия кръг с гостувания на коварните тимове на „Черноморец“ /Балчик/ и „Светкавица“ /Търговище/. Финалът за есента ще е мач в Тервел срещу местния „Септември“.
„Програмата си е програма. Не искам да я претеглям дали е добра или лоша, тъй като така или иначе ще трябва да играем срещу всички отбори. Нашата задача трябва да е простичка и ясна - да побеждаваме във всеки двубой, пък преките ни съперници да му мислят и да се съобразяват с нас“, коментира пред „Утро“ старши треньорът на „Дунав“ Веселин Великов.