Селекционерът на Испания Висенте Дел Боске призна, че не е гласувал за Лионел Меси или Кристиано Роналдо в надпреварата за "Златната топка", за да се разграничи от "войната между Барселона и Реал Мадрид".

Специалистът призна, че е дал своя вот за полузащитниците на Барса и испанския национален отбор Андрес Иниеста и Шави, които според него не са получили достатъчно признание заради това, че играят в ерата на Меси и Роналдо.

"Гласувах за испанците, защото смятам, че те не бяха оценени достатъчно през последните няколко години. Също така е вярно, че не искам да бъда въвлечен във войната между Реал Мадрид и Барселона", каза Дел Боске пред вестник "Марка".

"Дадох своя вот за испанците, чувствайки, че те навярно не са най-добрите играчи през тази година, но представляват поколението, което спечели световната и европейската титла. Поколение, което не бе възнаградено в индивидуален аспект."

"Ние се намираме в ерата на Меси и Роналдо, но фактът е, че Испания стана световен шампион с Шави и Иниеста", каза още Дел Боске.

Както е известно, тримата финалисти в борбата за "Златната топка" са Меси, Роналдо и Франк Рибери.