Чаровната американска баскетболистка Кристина Сантяго се завръща в „Дунав 8806“.
„Изпратихме й билет и договор за подписване“, каза още във вторник за „Утро“ старши треньорът на отбора Георги Божков, но помоли за конфиденциалност.
Последно Кристина игра за израелския „Апоел Ришон Ле-Цион“. Тя идва във време на кадрови рокади, когато клубът се лиши от услугите на невзрачно представилата се Тиа Люис. Със своите 187 сантиметра и изключителна борбеност Кристина ще трябва да реабилитира „Дунав 8806“ основно в играта под кошовете.
Новото старо попълнение в редиците на русенския тим е родена на 10 август 1989 година. Тя пристигна в Русе през есента на 2012 година и макар че стартира с колебливи игри, бързо спечели симпатиите на зрителите. Формата на вечно усмихнатата Кристина се подобряваше от мач на мач и в един момент гъвкавата американка стана част от ядрото, което спечели титлата и купата на България. Венец на нейното чудесно представяне бяха призовете й за най-добър реализатор и най-полезна състезателка през редовния сезон и в плейофите. Сега ни чака шоу и празнично посрещане - първият мач на Крис в зала „Дунав“ със сигурност ще бъде посетен от многобройна публика! А този мач се очертава да е след Нова година.
Както се досещаха и децата, „Дунав 8806“ се раздели и с швейцарката Каролин Тюрен. Нейната тъжна лебедова  песен за сбогом бе мачът срещу „Чеваката“, в който Тюрен пак не успя да намери себе си.
„Аз й казах на няколко пъти преди да подпише договор с нас - помисли, България не е Швейцария! Разликата е, че напрежението в швейцарското първенство не е толкова високо и там - играеш, или не играеш добре - никой чак толкова няма да има претенции към тебе. В този смисъл тя не можа да намери своята адаптация. А в крайна сметка си казах - щом Тюрен ще греши толкова често, пък е в в лимита на чужденките, по-добре грешките да са на наши, млади български състезателки“, обясни пред „Утро“ Георги Божков.
Последните събития подсказват едно - след като Кристина идва като по-силна алтернатива на Люис, няма начин да не се търси и класна заместничка на Тюрен. Най-малкото защото без попълнение на гардовата позиция единствената диригентска палка ще остане за Зорница Костова.
Георги Божков със сигурност има едно наум в следващия ход със селекцията.