33 деца от Русе на възраст от 10 до 15 години ще почиват до 9 август на скаутски лагер в лесопарк „Липник“. Младите скаути са членове на русенския Морски скаутски клуб „Приста“ с ръководител Теодор Пеев.
В продължение на пет дни децата ще съчетават почивката си с усвояване на умения за оцеляване в природни условия. Те ще спят на палатки, ще ловят риба и сами ще приготвят храната си. Доброволци от Младежкия Червен кръст ще ги учат как да оказват първа помощ на пострадал човек. В програмата на лагера са предвидени още уроци по източни бойни изкуства, забавни игри, а всяка вечер ще има дискотека на открито. Децата ще се грижат и за осиновените от морския скаутски клуб две кучета, които доскоро бяха в Приюта за бездомни животни.
Освен Теодор Пеев, заедно с лагерниците са трима родители, две стажантки и медицинско лице с оборудван спешен шкаф. Благодарение на отпуснатите средства от общинската фондация „Русе - град на свободния дух“, всички членове на Морския скаутски клуб и техните ръководители вече имат нови униформи.