Четирима роми от Русе са заловени с облепени по телата им 891 кутии цигари „Ракел“ без бандерол. Три жени и един мъж от Селеметя са задържани на Дунав мост при опит да прекарат в Румъния нелегалните папироси.
Във вторник на граничния пункт спрял за проверка русенски „Опел Астра“. Водачът, който возел трите жени и мъжа, слязъл да оправи документите. Граничният полицай забелязал, че седящият отпред мъж е в необичайна поза. На въпроса „Добре ли си?“, той промълвил уклончиво, че няма проблеми. Въпреки това униформеният разпоредил всички да слязат и от пръв поглед разбрал, че под дрехите им има контрабанда.
Четиримата роми били върнати в митническото хале за проверка. Щом се съблекли, митничарите онемели от гледката - по телата им имало много кутии цигари, вързани с бинтове и дамски чорапогащи. Ботушите и чорапите им също били натъпкани с папироси. След като ги свалили, станало ясно, че две от ромките пренасят по 240 кутии, третата - 250, а мъжът - 161 кутии „Ракел“. Срещу четиримата е образувано митнически дознание, материалите са пратени в прокуратурата.
Междувременно при полицейска акция на криминалисти от дирекцията на МВР и униформени от Първо РПУ беше разбито поредното депо за цигари в Селеметя. В сряда е атакувана ромска къща на ул.“Табия“. При обиска на тавана са открити 120 кутии цигари без бандерол. Срещу Н.Д., на 31 г., и Т.М., на 33 г., е образувано досъдебно производство.